ZALORA MALAYSIA : Tudung Terbaru

HELLO WORLD .

Entri hari ni special buat pembaca di blog Ika . Nak tau tak kenapa ?  Jom baca sampai habis . Jangan MISS satu word pun tau . hahhahah .
Sape pernah beli barang dekat ZALORA ? TAK PERNAH ??? aiyooo rugi tauuu .  Yang tak pernah tu , jangan segan-ii nak beli pakaian dekat zalora . Ika pun selalu beli online je . Tambah-ii plak time ada event , tak sempat nak keluar cari baju yang sesuai . hhuhuu .  ZALORA antara online shopping yang selalu ika belii . Senang , cepat dan mudah . Haippp . Jangan berhenti duluu . Baca lagi bawah ni .


Pemakaian tudung bagi wanita Muslim adalah sebahagian daripada tuntutan agama yang mewajibkan wanita menutup aurat. Sejak dahulu lagi terdapat pelbagai jenis tudung yang dipakai oleh mereka di Malaysia. Namun terdapat rekaan tudung terbaru yang lebih moden dan sesuai dengan trend fesyen terbaru. Kemunculan kelompok hijabista yang mementingkan fesyen dalam penampilan mereka memainkan peranan yang amat penting akan peningkatan nilai pasaran tudung di Malaysia.

Selain itu, pereka-pereka fesyen tempatan yang peka dengan keperluan kelompok ini juga berani memberikan sentuhan menarik mereka dalam memodenkan rekaan tudung. Penambahan dalam jumlah butik fesyen Muslimah online dan online shopping website yang lain juga menyumbang kepada popularity pakaian tradisional wanita online.

Mereka menawarkan koleksi trendy scarves online dengan pelbagai warna dan rekaan untuk anda. Mengambil keperluan untuk tampil anggun dan moden, cuba tambahkan aksesori dalam stail anda. Namun harus diingat ada pepatah mengatakan ‘less is more’, adalah lebih baik untuk meminimakannya agar tidak terlalu nampak ‘berat’ dan ‘disturbing’.


Kepelbagaian rekaan hijab terkini ini membuka ruang buat penggemar fesyen untuk bergaya dengan apa yang ditawarkan dalam pasaran sekarang. Pilih tudung yang sesuai dan padankan bersama dengan Muslimah top atau blouse Muslimah untuk kelihatan anggun. Bagi kelihatan lebih chic dan stylish gayakan bersama handbag atau clutch serta sepasang women high heels.


Mahu tips ataupun tutorial cara pakai selendang? Cuba padankan shawl ringkas dengan printed blouse atau baju kurung moden dengan selendang bercorak bunga-bungaan. Dapatkan juga yang bercorak tribal, geometrical atau urban secara atas talian di butik tudung online. Dengan adanya tudung print yang berbeza adalah lebih mudah untuk anda menggayakannya mengikut gaya personaliti anda sendiri. Anda boleh belajar cara pakai shawl di internet ataupun Google sahaja hijab tutorial cara memakai selendang!


Jangan baca je , jemput la ke website ZALORA MALAYSIA cuci mata sikit . Bekenan ? jangan tunggu lama-ii . beli terus . Nanti nangis tak berlagu plak kalau stock dah habis . Stay tuned dengan entri seterusnya :)


Giveway January Cash RM500 by Emas Putih


Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.


[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.


Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)